VIDEOCLUB ETTEN-LEUR

 

Een prachtige hobby

 

 

Filmen - Een prachtige hobby

Indien u in het bezit bent van een videocamera of een filmende telefoon, dan weet u dat filmen een prachtige hobby is. Het maken van filmopnamen is een leuke bezigheid. Het wordt natuurlijk nog mooier als de opgenomen beelden resulteren in een gemonteerde film die je met trots kunt vertonen aan familie en kennissen.
Maar dan wordt het wat complexer. Je dient met een PC of laptop en een montageprogramma overweg te kunnen. Hoe monteer je van een reeks opgenomen scènes een goed lopend en boeiend verhaal? U wilt misschien titels, muziek en commentaar aan de film toevoegen. Dan is het fijn als je wat mensen om je heen hebt die je kunnen helpen.

Wordt daarom lid van een amateur videoclub in uw omgeving; Videogroep Etten-Leur.  U treft daar medehobbyisten die hun films met de clubbeamer vertonen op een groot scherm. Door regelmatig werk van anderen te zien en hier over te praten, leert men van alles op het gebied van cameravoering, montage en geluidsafwerking. Leden helpen elkaar bij het kiezen van een camera en computermontage systeem en assisteren bij het opstarten en bedienen van uw montagesysteem.

Gerenommeerde amateurfilmers uit Nederland en België worden uitgenodigd om hun werk te vertonen en hierover te vertellen. Er zijn werkavonden waarbij in groepjes filmopnamen worden gemaakt of een demonstratie wordt gegeven van een technisch onderwerp.

Sommige leden zijn lid van een videoclub om er iets op te steken ter verbetering van hun privé films. Anderen willen graag hun films ook buiten de eigen kring vertonen en hierover van gedachten wisselen. Weer anderen vormen met een aantal leden een team om samen een documentaire of korte speelfilm te maken. Voor filmers, die dit willen, bestaat de mogelijkheid met hun films deel te nemen aan clubwedstrijden en filmfestivals op regionaal en landelijk niveau. Het activiteiten programma van de clubavonden wordt zodanig op dit zeer gemêleerd gezelschap afgestemd dat allen aan hun trekken komen.

Kom eens vrijblijvend kijken op een maandagavond. (zie hoofdstuk "clubavonden")